e-pošta: bgsanja66@gmail.com telefon: 064 68 28 028

Vegan aktivisti

Veganska udruženja, grupe građana, pojedinici, ljubitelji životinja i prirode i svi koji žele dobro živim bićima i planeti.

 

Sloboda za životinje

Sloboda za životinje

Udruženje za zaštitu i prava životinja ''Sloboda za životinje'' je neprofitna nevladina organizacija bez stalnih izvora prihoda (finansiramo se od dobrovoljnih prihoda i od članarina članova udruženja) i bez radnih mesta tj. nema zaposlene ljude. Celokupan naš rad sastoji se od volonterskih aktivnosti članova i simpatizera udruženja.

Inače su organizatori protestnih mitinga protiv ubijanja životinja radi krzna. Takođe, jedini zahtevaju od vlasti da se ispožtuje zakon koji kaže da se moraju ukinuti sve farme životinja koje se uzgajaju isključivo radi krzna.

 

Maja Vučković

Maja Vučković

Po struci sam master profesorka filozofije i sertifikovana nastavnica zaštite životinja, a takođe instruktorka joge. Dugogodišnja sam aktivistkinja sa iskustvom u različitim oblastima borbe za prava životinja, od teorijske i obrazovne pa do spisateljske. Sarađivala sam s vodećim nevladinim organizacijama sa kojima sam učestvovala u realizaciji projekata koji promovišu veganstvo i jednak tretman prema svim osećajnim bićima. Neke od njih su: Prijatelji životinja Hrvatska, Novosadski humanitarni centar, Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad (SPANS), Sloboda za životinje, Feniks, PETA, Bezimeni za bezglasne itd. Bila sam osnivač/lider organizacije Prijatelji životinja u Srbiji. Kao novinarka s dvodecenijskim stažom pisanja, objavljivala sam brojne tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, jogi i zdravim životnim stilovima.

Vegan Portal

Vegan Portal je neprofitna zajednica okupljena sa istim ciljem – promovisanje veganske ideje, edukacija, informisanje, promovisanje veganskih ličnosti, zastupanje interesa životinja, ali i vegana. Naš cilj je da pružimo podršku veganskom aktivizmu, aktivizmu za prava životinja, ali i svakom čoveku koji odabere da živi u skladu sa svojim životnim vrednostima. Naši autori su volonteri, stručnjaci u različitim oblastima, svako sa svojom veganskom životnom pričom.